Hobby og Dyr

Giv dit kæledyr et sundt og velafbalanceret liv.

Dyrefoder

Foderet skal sikre husdyrenes behov for næringsstoffer og energi, så de kan fungere, vokse og producere. Desuden skal det give mæthed og beskæftigelse. Foder til husdyr skal have en sammensætning, der sikrer, at dyrene kan fungere, vokse og producere optimalt. Foder er også afgørende for dyrenes velfærd. Det gør dem mætte og er med til at opfylde deres naturlige behov for at søge føde.

Foder kan købes færdigblandet hos forskellige dyrelæger og foderfirmaer. Her er sammensætningen tilpasset de enkelte dyrearter og deres alder. Foderet kan være knust til en slags groft mel eller som piller. En del landmænd vælger selv at blande deres foder, det gælder især svineproducenter. De køber og/eller producerer selv de forskellige råvarer, der indgår i blandingerne til deres dyr. En ko for eksempel, har ikke samme behov for næringsstoffer som en gris. Derfor er deres foder sammensat forskelligt. Samtidigt er deres behov inden for samme dyreart også forskelligt afhængigt af deres alder.

dyrenesbutik.dk

Foderlovgivningen hører under Fødevareministeriet. Lovgivningen fastsætter regler for, registrering, mærkning, opbevaring, salg brug og kontrol af fodermidler til husdyr, herunder grænseværdier for skadelige stoffer, krav til hygiejnisk kvalitet, deklaration af næringsindhold og tilsætningsstoffer mv. Grundlæggende er det de samme hovednæringsstoffer som for mennesker, der skal i foder: Kulhydrater, fedt og protein samt vitaminer og mineraler.

Har du et husdyr og søger du foder til dyr, hvor du vil være sikker på kvaliteten, så er Dyrenes Butik et rigtig godt bud. AniCura er Europas førende kæde af dyrehospitaler og klinikker og med mere end 4000 ansatte dyrelæger og veterinærer har vi en unik viden om hvad der er det rigtige for dit kæledyr. Hos Dyrenesbutik sætter de en ære i at kunne tilbyde kvalitetsprodukter fra førende producenter i hele verden. Vores viden er din garanti for, at dit kæledyr får de rigtige produkter og tilmed til den helt rigtige pris.

Vis mere
Close
Close