Det østriske køkken
Det østrigske køkken er en madlavningsstil, der er påvirket af de lande, der grænser op til Østrig. Disse omfatter Tyskland, Ungarn, Tjekkiet og Slovenien. Det østrigske køkken er også påvirket af det østrig-ungarske kejserrige, som engang omfattede Østrig, Ungarn, Kroatien, Bosnien-Hercegovina, Slovakiet, Tjekkiet og dele af Rumænien, Serbien, Montenegro og Italien.
Som et resultat af disse påvirkninger er det østrigske køkken en stor mangfoldig og unik blanding af smagsvarianter og ingredienser. Blandt de almindelige retter kan nævnes wienerschnitzel (en paneret og stegt kotelet), gullasch (en gryderet lavet med oksekød og paprika) og strudel (et wienerbrød lavet med æbler eller andre frugter). Det østrigske køkken er også kendt for sit store udvalg af desserter, herunder chokoladetærte, Sachertorte (en chokoladekage) og Apfelstrudel (en æblestrudel). Selv om det østrigske køkken måske er ukendt for nogle mennesker, er retterne nok ikke helt ukendte, og det vil med garanti behage alle, der nyder god mad.