Ukategoriseret

Er naturen kilden til alt liv?

Asatro er det verdenssyn, der ser naturen som kilden til alt liv og den guddommelige oprindelse til al sandhed. Det er et etisk system, der fastholder den naturlige ordnings iboende værdi og mener, at mennesket har et ansvar for at handle i overensstemmelse med naturens diktater.

For de gamle nordboere var Asatro ikke blot en filosofi eller en livsstil, men en religion. De troede, at naturen var beboet af guder og gudinder, som kunne påkaldes for at få hjælp og vejledning. Stjernerne, træerne og floderne var alle hellige for nordboerne, og de betragtede naturen som en levende kraft, der skulle respekteres og æres.

Asatro er baseret på princippet om gensidighed, som siger, at alt i universet hænger sammen, og at det, vi lægger ud i verden, kommer tilbage til os på samme måde. Det betyder, at vi altid skal handle med hensyn til andre og med respekt for miljøet. Vi skal også huske, at vores handlinger har konsekvenser, både for os selv og for fremtidige generationer.

Asatros ledende princip er “wyrd bið ful aræd”, hvilket betyder “skæbnens vilje er ubønhørlig” Vi forstår måske ikke altid, hvorfor tingene sker i livet, men vi må stole på naturens visdom og lade os lede af hendes veje. Alting sker af en grund, og der findes ikke noget, der hedder tilfældigheder.

Målet med Asatro er at leve i harmoni med naturen og at blive ét med den guddommelige kosmiske orden. Ved at følge Asatros vej kan vi lære at leve i fred med os selv, med andre og med verden omkring os.

Vis mere

Relaterede nyheder

Back to top button