Det sidste farvel
Det rammer de fleste mennesker lige i hjertet, når der skal siges et sidste farvel til et skattet familiemedlem. Derfor er det også en tillidssag, når dette sidste farvel skal planlægges med en bedemand. Ikke alle kan løse opgaven, men Din Lokale Bedemand ved, hvad du har brug for.
En sidste håndsrækning
Den Fri Bedemand sørger for, at familien og de nære får den hjælp, de har brug for. Bedemanden er noget af det første, der skal kontaktes lige efter et dødsfald. Selv om det skal gå hurtigt, for begravelsen eller bisættelsen skal finde sted inden otte dage, så tager ting den tid, de tager. Bedemanden ved, hvad de sørgende har brug for og hjælper med dødsattest og andre relevante papirer, kørsel med rustvogn til og fra kirkegården og krematoriet. Bedemanden kan også hjælpe med transport af urne.
Det sidste hvilested
Før i tiden var det en selvfølge, at den døde skulle begraves på kirkegården. Men i dag er der mange flere muligheder. Ofte har den afdøde selv planlagt sit sidste farvel, og hvor denne vil stedes til hvile, og ikke alle vælger kirkegården. Det er heller ikke længere en selvfølge, at alle er medlem af Folkekirken. Udover et gravsted på kirkegården, så er det i dag også muligt at købe sig til et sidste hvilested i skoven, eller at blive strøet ud over havet.
Bedemanden koordinerer
Det er Bedemanden, der sørger for at bestille en begravelse eller ligbrænding, og han koordinerer det hele med kordegn og præst, så højtideligheden kan afholdes som ønsket af de pårørende. På den måde kan de pårørende læne sig mere tilbage, og få den hjælp de har brug for i sorgens stund. Bedemanden sørger dog ikke for gravøllet. De pårørende skal selv sørge for at arrangere gravøl eller højt belagte madder til efter begravelsen, hvor de efterlade kan mindes den døde.