Boligindretning

En anderledes køkkenverden

Et bæredygtigt køkken

Der lægges i disse årtier mange penge og tanker i vores boliger. Mange bygger nyt eller renoverer eksisterende boliger. Hessiantapet er forlængst yt, og det samme gælder de mange farver på væggene. Tilbage har vi stilrene boliger med hvide vægge. Nye huse har i større grad fokus på at få lys ind i husene og få stilrene linjer, og i midten af det hele er køkkenet. Det skandinaviske design bliver det kaldt i resten af verden.

Når tysk bliver skandinavisk

På trods af, at Rotpunkt er en tysk køkkenproducent, så har de haft stor succes med at åbne butikker i Danmark, der sælger skandinavisk køkkenstil. Rotpunkts hjemmeside giver masser af inspiration køkken, og butikkerne hjælper gerne med gode råd til køkken indretning. Rotpunkt butikkerne byder på design køkkenudstilling, og man finder dem spredt over Danmark. De skandinaviske butikker styres fra køkkenbutikken i Kolding, hvor man samtidig kan bese den flotte køkkenudstilling. I butikkerne kan man vælge mellem mange forskellige køkkenlåger. F.eks. er der malede låger, laminatlåger, låger i keramik- og metallook, trælåger, højglans samt låger i nanolaminat. Se mere køkken på www.rotpunkt.dk.

De tyske rødder

Rotpunkt Küchen Gmbh blev startet op i 1930, hvor fabrikken producerede cigarkasser. Senere kom der trælegetøj og sykasser til. Omkring 1950 omstillede den familieejede virksomhed sin produktion til at producere køkkener. Tysk produktion er kendt for at være god gedigen kvalitet, og dette præger også Rotpunkt køkkenet.

Rotpunkt tager udgangspunkt i at produktionen skal være bæredygtig, og allerede i januar 2020 blev produktionen i Tyskland 100% CO2 neutral. For at integrere det gennemgribende hensyn til miljøet, så forærede Rotpunkt alle fabrikkens ansatte og medarbejdere en el-cykel i 2018. På den måde belaster medarbejderne ikke miljøet, når de skal frem og tilbage til arbejdet. Rotpunkt implementerer bæredygtigheden helt ned på designniveau. Det ser man blandt andet i deres Greenline Bioboard, der er en produktionsmetode, hvor der anvendes majskolber. Forbruget af træ mindskes dermed med 37%. Udover at være miljørigtigt, så mindskes spånpladen med 30% selvom holdbarhed og styrke er den samme. Der er virkeligt tænkt miljørigtigt ved Rotpunkt.

Vis mere

Relaterede nyheder

Back to top button