Hobby og Dyr

Giv dit kæledyr et sundt og velafbalanceret liv.

Du bliver, hvad du spiser

Da vi fik vores lille kun fire måneder gamle hund, fik vi samtidig en stor pose hundemad mad med. Det var den første hund, jeg havde ansvaret for. Derfor forholdt jeg mig i første omgang ikke til dyrefoderet. Efter et stykke tid, begyndte vores hund at klø sig over det hele. Den fik desuden øresvamp, hvilket jeg opdagede ved, at den lugtede af gammel rødvin ud af ørerne. Ørerne fik vi hurtigt på rette køl igen ved hjælp af et besøg ved den dyre læge. Derimod blev vores hund ved med at klø sig, og så var den også begyndt at lugte på en ikke særlig charmerende måde. Tilfældigvis læste jeg et sted, at lugtende og kløende hunde ofte kan hjælpes ved at skifte hundefoder. Så det prøvede jeg, og vupti så holdt vores vovse op med at lugte og klø. Vi gik kornfrit, og vores hund trivedes godt. Ikke mere svamp i øret, kløe og lugt. Lige ind til et par år senere, hvor jeg havde glemt denne erfaring.
Jeg havde glemt at købe hundemad og købte det eneste, og meget billige, produkt ved den nærmeste købmand. Jeg tænkte godt nok, at det var da utroligt, at man kunne producere hundemad så billigt. Men gik den, så gik den. Der gik en uges tid, så bed vores hund sig bag i. Den havde desuden haft diarre i nogle dage og peb, som var der var et kobbel tæver i løbetid lige uden for huset. Dyrelægen kaldte det et ”hopspot”, vi fik plastikkrave og salve, så såret kunne hele. Erindringen om det dårlige foder, dukkede pludselig op, da jeg stod ved dyrelægen. Jeg købte fluks 3 kg af det gode og meget dyre hundefoder. Jeg tænkte, at jeg måtte prøve ”du bliver, hvad du spiser”. Allerede efter første måltid holdt vores hund op med at pibe, og såret helede uden problemer i løbet af et par dage. Siden har der været normal aflevering, ingen sår eller piberi, så vi køber kun det gode foder til vores hund i fremtiden.

Det gode i Dyrenes Butik

dyrenesbutik.dk kan man finde samme mærke dyrefoder, som dyrlægerne selv anbefaler. Der er masser af foder til dyr, og så kan du samtidig finde andre ting til at forkæle menneskets bedste ven med. Intet er godt nok til husets guldklump, om det er en hund, kat eller gnaver, så finder du det her. Og husk så lige tandbørsten og tandpastaen, hvis din hund skal have de bedste forudsætninger for en god foderfornøjelse.

Vis mere

Relaterede nyheder

Back to top button