Ukategoriseret

Hvad sker der på nytårsdag?

Alle kulturer har deres egne skikke og traditioner for at fejre overgangen fra et år til det næste. I den vestlige verden er den mest almindelige nytårstradition at blive oppe til midnat for at se kuglen falde på Times Square. Men hvad sker der, efter at kuglen er faldet, og konfettien har lagt sig? Lad os se nærmere på nogle af de traditioner og overtro, som folk rundt om i verden har på nytårsdag.

En af de mest populære nytårstraditioner er at tage beslutninger for det kommende år. Ifølge en nylig meningsmåling er de mest almindelige beslutninger at tabe sig, holde op med at ryge og spare penge. Andre populære forsætter er at dyrke mere motion, spise sundere og tilbringe mere tid sammen med familie og venner.

Uanset hvad du har taget dig for gode forsætter, er der én sikker måde at sikre, at du holder dig til dem: Skriv dem ned! En undersøgelse foretaget af psykologer fra Girona-universitetet i Spanien viste, at folk, der skrev deres forsætter ned, havde 33 % større sandsynlighed for at opfylde dem end dem, der ikke gjorde det. Så tag pen og papir frem og begynd at lave en brainstorming om dine mål for det nye år!

Ud over alle de positive og sjove traditioner, der er forbundet med nytårsdag, er der også en række overtro, som folk tror vil bringe held og lykke i det kommende år. En af de mest populære er at spise sortøjede ærter på nytårsdag. Ifølge folklore fra sydstaterne bringer ærter med sorte øjne lykke, fordi de ligner mønter. Det menes, at det at spise dem vil give økonomisk overskud i det nye år.

En anden populær nytårsovertro er at lave støj ved midnat. Logikken bag denne er, at man ved at lave støj skræmmer onde ånder og uheld væk. Så hvis du leder efter en undskyldning for at feste hårdt nytårsaften, så har du nu en! Læs mere om fyrværkeri via krudtteltet.

Vis mere

Relaterede nyheder

Back to top button