Sport og friluftsliv

Padel, en ny sportsgren

Padel sport er en racquet sport, der er en blanding af squash og tennis. To, fire eller seks spillere kan spille padel samtidig i et dobbeltspil. Padel spilles på en lukket bane med vægge, der er ca. to tredjedele så høje som en tennisbane. Et højt net adskiller spillerne fra den modsatte side af banen. Bolden serveres med underhånd og skal hoppe en gang på hver side af nettet, inden den rammes ind i den anden halvdel af banen. Der scores point ved at slå bolden over nettet og ind på modstanderens bane; den første spiller, der når 11 point, vinder spillet.

Padel er blevet mere og mere populært over hele verden i de seneste år. Professional Padel Tour (PPT) blev oprettet i 2007 for at fremme og regulere sporten. Padel spilles nu i over 60 lande, og der findes tusindvis af klubber, hvor folk kan spille. Sporten er især populær i Spanien, Argentina, Italien og Frankrig.

Folk i alle aldre kan nyde at spille padel. Det er en god måde at få motion og tilbringe tid med venner eller familie på. Reglerne er enkle nok til, at begyndere hurtigt kan lære det, men der er nok strategi involveret til at holde erfarne spillere beskæftiget. Uanset om du er ny til padel eller har spillet i årevis, er der altid noget nyt at lære. Se mere om det her.

Hvordan opstår der nye sportsgrene?

Der findes ikke ét enkelt svar på dette spørgsmål, da nye sportsgrene kan opstå på mange forskellige måder. Nogle gange opstår en ny sport på grund af populariteten af en anden eksisterende sport, hvor folk søger noget, der ligner hinanden, men er anderledes nok til at skabe deres egen version. I andre tilfælde kan en ny sport blive skabt af folk, der blot ønsker at forny sig og prøve noget helt andet end de eksisterende muligheder. Og nogle gange kan en ny sport opstå som følge af en specifik begivenhed eller omstændighed, der giver mulighed for at skabe den. I sidste ende er det dog typisk mennesker, der brænder for fysisk aktivitet og ønsker at finde nye måder at nyde den på, der er drivkraften bag nye sportsgrene.

Vis mere

Relaterede nyheder

Back to top button