Elektronik

Et bedre miljø = en bedre fremtid

Hvis de kommende generationer skal være sikre på, at vores planet er beboelig om 100 år, ja måske endda allerede om 50 år, bliver menneskeheden nødt til at tage ansvar for det kæmpe pres, der gennem flere år er påført miljøet og dermed også planeten. Verden over er man allerede igang med at skabe grønnere initiativer, eksempelvis ved at reducere Co2-udledningen, genanvende affald til nye brugbare materialer og artefakter samt fortsat skabe vækst af elbiler frem for biler, der er drevet af fossilt brændstof.

Blå vind og grøn energi

Et andet initiativ som især Danmark har gjort sig bemærket på, er vindmøller, som bekendt findes på både land og i vandet. Placeringen af vindmøller gør, at de er enormt udsatte i forhold til vind og vejr, og særligt lynnedslag er noget, som kan ramme en vindmølle hårdt. Med wind lightning og nacelle solutions sikres vindmøllerne, således de ikke bliver ødelagte af højspænding og lynnedslag. PolyTech operere med wind lightning, og det er blandt virksomhedenes kerneformål, at de arbejder ud fra devisen om at sikre vindmøllerne fra føromtalte farer. Teknikken bag virksomhedens spidskompetence består blandt andet af, at bladene på vindmøllen beklædes med materiale, som virker lynafvisende. Dette sikrer, at der ikke ledes strøm gennem vindmøllen, som vil skabe et kaos af elektriske spændinger. Et kaos der udover den generelle fare, også vil betyde en enorm dyr omkostning, såfremt et lyn slår ned i en vindmølle. Derfor er det også i producentens og ejers interesse, at de store vindmøller kan stå bi, uanset om det er en snestorm eller en tordenstorm, der udgør vejrsituationen.

Tænk globalt, agér lokalt

PolyTech har hovedsæde i Danmark, nærmere betegnet Bramming, hvor en kompetent medarbejderstab står bag virksomheden. Derudover findes der også afdelinger i henholdsvis USA og Kina.

Vis mere

Relaterede nyheder

Back to top button