Industri og Erhverv

Ferie er sundt for dit helbred – både fysisk og mentalt

Måske kender du det selv:

Ikke bare har du mere tid til dig selv og familien, når du holder ferie, men stresssymptomerne og hovedpinen fordamper også i takt med, at du bliver bedre til at være i nuet, lade bekymringerne om arbejdet fare og tale med børnene om andet end lektier og sure sokker på gulvet.

Det er ikke noget, du bilder dig ind. Ifølge forskere har ferier nemlig mange sundhedsmæssige fordele både fysisk og mentalt, og der er derfor god grund til at skifte hverdagens vante rammer ud med ferie og andre himmelstrøg.

»Mange af de fysiske effekter, rejser har på os, kommer af den måde, de påvirker os mentalt. Der sker nogle kognitive forandringer i vores tænkestil, som påvirker os positivt både mentalt og fysisk. Vi tænker mindre over tingene og bliver bedre til at lade os opsluge af det forhåndenværende, når vi holder ferie. Den indre kværn af tanker, der er forbundet med stress, depressioner og ængstelse bliver tvunget i baggrunden.

Når man er fokuseret på de ting, der sker rundt om en, i stedet for at være oppe i sit hoved og fokusere på bekymringer, så får man omgående mere mental ro, og så aftager de fysiske stresssymptomer.

Vis mere

Relaterede nyheder

Back to top button