Computer og IT

Udviklingen fra landekort til GPS’en

Udviklingen fra papirkort til GPS har ændret den måde, vi tænker på geografi på. Papirkort var statiske, todimensionale repræsentationer af verden. De viste os, hvor tingene var, men de gav os ikke nogen fornemmelse af, hvordan disse ting hang sammen i rummet. GPS-apparater viser os derimod, hvor vi befinder os i forhold til verden omkring os. De hjælper os med at navigere fra et sted til et andet og giver os en fornemmelse af vores plads i verden.

GPS har også ændret den måde, vi tænker om tid på. Papirkort er statiske, men GPS-enheder opdaterer konstant deres oplysninger på grundlag af vores aktuelle placering og tidspunktet på dagen. Det betyder, at vi kan bruge GPS til at planlægge vores rute på baggrund af trafikforhold, vejrforhold og andre faktorer.

GPS har gjort det muligt for os at udforske verden på nye måder. Vi kan nu nemt finde rundt på ukendte steder, og vi kan følge vores fremskridt undervejs. GPS har også gjort det muligt for os at skabe nye typer kort, der viser os ting som vores aktuelle hastighed, højde og endda placeringen af nærliggende virksomheder og seværdigheder.

Vis mere

Relaterede nyheder

Back to top button